Coinbase Inc. pörssilistauksen valmistelussa: Raportti

Coinbase Inc. -yrityksen, joka on yksi suosituimmista kriptovaluuttapörsseistä, on ilmoitettavasti valmistavan suoraa listautumista osakemarkkinoille lähteiden mukaan.

Riippumaton tutkija, Walter Bloomberg, tweettoi uutisista ensin

Reuters julkaisi myös samanlaisen raportin jonkin aikaa sitten, vahvistaen raportit entisestään.

Tämä on ensimmäinen esimerkki pörssistä, joka tarjoaa julkisia osakkeita sen yhtiöltä. Tähän asti kaivoslaitteiden valmistajat, kuten Bitman, Canaan ja niin edelleen, olivat ainoat selkeästi julkisessa osakeannissa.

Pörssinoteeraaminen vaatii Yhdysvaltain SEC: n (Securities Exchange Commission) hyväksynnän. Lisäksi, koska kryptovaluuttakauppaa tarkastellaan paljon, myös New Yorkin osavaltion rahoituspalveluiden (NYDFS) kaltaisten virastojen puuttuminen on mahdollista.

Coinbase vahvisti äskettäin juridista ryhmäänsä nimittämällä Yhdysvaltain entisen tuomarin Paul Grewalin lakimieheksi

Yritys tarjoaa erilaisia institutionaalisia palveluita lukuun ottamatta salaustekijöiden vaihtoa Coinbase Pron ja Coinbase Custodyn kautta. Raportoidun mukaan kokonaisyrityksen tuki Coinbaseen vuoteen 2019 saakka yli 525 miljoonaa dollaria, ja sen arvo on 8 miljardia dollaria (vuonna 2018). Yritys on laajentunut sen jälkeen perusteellisesti listaamalla uusia kryptovaluuttoja ja tarjoamalla säilytysrahastoja kuten Grayscale Trust Fund.