Daily Market News: Coca-Cola-salget faldt 30%, men administrerende direktør siger, at det værste er ovre

Simon Peters, britisk markedsanalytiker hos eToro, har afgivet sin daglige kommentar til traditionelle markeder og kryptomarkeder for 22. juli 2020.

Brus kæmpe Coca-Cola var et af højdepunkterne i tirsdagens indtægtsrapporter

Virksomheden rapporterede, at omsætningen var faldet med 28% i 2. kvartal i forhold til samme periode sidste år, og overskuddet steg med mere end 30%, men investorerne blev bøjet af den faktiske administrerende direktør James Quincy sagde, at han forventer, at andet kvartal ville være det sværeste af året. Coca-Cola-bestigningen steg 2,3% efter indtjeningsrapporten, hvor Quincy også bemærkede, at virksomheden har set “opmuntrende tegn på øget forbrug” i Kina, som er det land, der er længst ind i sin økonomiske genåbning.

Bitcoin Code indtægtsrapport var også i lyset på tirsdag, hvor luftfartsselskabet rapporterede et tab på 1,6 mia. Dollars i andet kvartal, men bemærkede, at det forventer at reducere kontantforbrænding fra $ 40ma dag i Q2 til $ 25ma dag i 3. kvartal. Virksomheden holder en opfordring til at diskutere resultaterne onsdag formiddag, med stigende Covid-19-sager i USA, der truer en uptick i efterspørgsel efter flyrejser i de seneste måneder, der sandsynligvis vil være et centralt fokuspunkt. Fra deres laveste niveau på under 100.000 i april er antallet af passagerer, der passerer gennem officielle kontrolpunkter i USA, kommet sig markant, men er stoppet op omkring 700.000 mærket – hvilket stadig er mindre end en fjerdedel af de før-pandemiske mængder.

Energilagre fører til afgift for værdienavne, når teknologiske forsinkelser stopper

Tech-aktiernes mammutrally tog en tirsdag pause, hvor traditionelle værdisektorer som energi og økonomi var førende. I S&P 500, der lukkede dagen 0,2% højere, steg energisektoren 6,2%. Energinavne blev bøjet af en fjerde måned høj oliepris, hvor WTI Crude ramte $ 42 pr. Tønde. I S&P var Occidental Petroleum, Devon Energy og Apache de største vindere og lukkede henholdsvis 11%, 10,5% og 9,7% højere. Alle de andre top 10 bestande i indekset var energienavne, inklusive oliegiganten Chevron, som afsluttede dagen med 7,2%.

I den anden ende af spektret faldt den teknologitunge Nasdaq Composite, faldt 0,8%, skønt dens årlige fortjeneste stadig er over 19%. Teslas aktiekurs faldt 4,5% tilbage, før den leverer sin kvartalsvise indtjening onsdag. Salget syntes at være drevet af en note fra Joseph Osha, en analytiker hos JMP Securities, der har været en vigtig talsmann for aktien. Osha sagde, at han stadig tror på firmaets langsigtede fremtid, men sagde „vi kan ikke nå frem til et rimeligt grundlag for at argumentere for, at aktien skal værdsættes over de nuværende niveauer, selv i betragtning af vores grundlæggende udsigter.“

De britiske lagre er flade, når stærkere pund afbalancerer følelsesstigningen fra EU’s bistandsaftale

FTSE 100 var fladt på tirsdag, efter at EU-ledere blev enige om en 1,8 billioner euro-bistands- og budgetaftale for at hjælpe med at støtte medlemslande, efter dage med forhandlinger. Et spring i pundets værdi mod den amerikanske dollar tempererede indeksets gevinster; når pundet er stærkere, reduceres værdien af FTSE 100-selskabets indtjening – hvoraf ca. 70% er foretaget i udlandet – effektivt. Brokerage Hargreaves Lansdown var dagens største vinder i FTSE 100 og lukkede den 10,1% højere. Det blev efterfulgt af Rolls Royce, der sprang 7,9%, og BP – som steg 4,3% på bagsiden af olieprisstigningen.

Gå ikke glip af de seneste nyheder, tilmeld dig LeapRates nyhedsbrev

I bunden af indekset var spilfirmaet GVC, der faldt dobbeltcifre, efter at det blev rapporteret, at HMRC har udvidet en undersøgelse af Ladbrokes-ejeren over sin tidligere tyrkiske onlinespiloperation. Denne nyhed fulgte efter at GVC annoncerede, at dens administrerende direktør, Kenny Alexander, forlader efter 13 år. I FTSE 250 – med 0,7% op på tirsdag – ledede rejse-, energi- og gæstfrihedsnavne vejen. Tog- og busbookingsfirma Trainline steg 11,1%, luftfartsselskabet TUI steg 6,1% og pubkæden JD Wetherspoon tilføjede 6,1%