Raoul Pal: Bitcoin zal 1 miljoen dollar bereiken in een paar jaar tijd.

Goldman Sachs is niet altijd vriendelijk geweest voor bitcoin, maar volgens een voormalige Goldman Sachs hedge fund manager – Raoul Pal – zal de prijs van bitcoin waarschijnlijk relatief snel omhoogschieten, en hij voorspelt een prijs van $1 miljoen voor bitcoin in ongeveer vijf jaar.

Raoul Pal – Bitcoin zal over vijf jaar exploderen…

Op het eerste gezicht hopen de meeste analisten dat dit geen grap is, en dat Pal serieus genomen kan worden. Immers, het is niet zo dat dit de eerste miljoen-dollar voorspelling is die de weg van de bitcoin gaat. Herinner je je John McAfee? Hij heeft jarenlang beweerd dat de prijs van een bitcoin in het jaar 2020 1 miljoen dollar zou bedragen.

Niet alleen is dit niet gebeurd, maar de bitcoin is dit jaar met meer volatiliteit geraakt dan een ander punt in de tijd, waarbij de prijs eind maart in de hoge $3.000 range viel voordat hij de huidige $11.300 prijs sloeg.

Bovendien kan het een beetje moeilijk zijn voor mensen om op de woorden van de Vriend te vertrouwen aangezien hij uit Goldman Sachs komt, een bedrijf dat berucht is geweest als het gaat om bitcoin. Nog niet zo lang geleden kondigde het bedrijf aan dat het een online seminar zou houden over alternatieve middelen. Sommige daarvan zouden ook goud en bitcoin omvatten.

Dit wekte natuurlijk veel mensen op, maar toen ze zich aanmeldden op het seminarie werd het duidelijk dat de onderneming geen fan was van BTC, en het volgende uur of twee besteedde het bedrijf aan de vraag waarom BTC een nutteloos goed was en waarom mensen er niet in zouden moeten investeren.

Maar de gedachten van Pal lijken heel anders te zijn. In een recent interview met Stansberry Research merkte hij op dat de bitcoin de komende jaren waarschijnlijk zal exploderen, gezien het feit dat veel instellingen er nu tonnen geld in stapelen, en hij denkt niet dat deze trend elk moment snel zal stoppen. Hij zegt:

Ja, ik denk dat [1 miljoen dollar] ongeveer goed is. Alleen al van wat ik weet van alle instellingen en alle mensen die ik spreek, komt er een enorme muur van geld binnen. Het is een enorme muur van geld. Alleen de pijpen zijn er nog niet om mensen het te laten doen, en dat komt nog, maar het staat op ieders radarscherm en er werken veel slimme mensen aan.

Als de economie zich herstelt, zal de reputatie van de munt zich uitbreiden…

Pal is de mede-oprichter en CEO van Global Macro Investor. Hij merkte ook op dat de economie veel meer tijd nodig heeft om te herstellen van de coronaviruspandemie, en dus is hij ervan overtuigd dat de reputatie van bitcoin sterk zal groeien in deze tijd. Hij stelt:

De economie zal zich niet veel langer herstellen dan we verwachten. Er is geen stimulans en we hebben meer problemen in Europa, de VS en elders, en bedrijven hebben niet genoeg cashflow. Ze sluiten in drommen, en dat is wat ik de insolventiefase noemde.